Informatie over verbindingen van een Pinautomaat

Internetverbinding vs analoge verbinding

Een Vaste Pinautomaat heeft of een internetverbinding of een analoge verbinding. Een internetverbinding heeft wel de voorkeur omdat de pintransacties dan binnen enkele seconde voltooid kunnen worden en bij een analoge lijn kan het soms wel 60 seconden of meer duren.

Gecertificeerd vs Open internet

Open internet betekent niets anders dan Pinnen over een normale breedband internet verbinding. Vroeger moesten internetlijnen officieel gecertificeerd zijn voordat een Pinautomaat aangesloten mocht worden. Echter sinds 2010 is dit niet meer noodzakelijk. Het enige verschil tussen “gecertificeerd Pinnen” en “open internet Pinnen” is dat gecertificeerd Pinnen de garantie geeft dat de Pinverbinding altijd voorrang krijgt op het normale Internet. In de Praktijk maakt het echter nauwelijks verschil.

Voor een internetverbinding heeft u wel een internet kabel nodig om uw Pinautomaat in te kunnen pluggen in uw modem of router. Bij sommige leveranciers, zoals bij PinDirect, wordt deze mee geleverd met de Pinautomaat zodat u dit niet zelf meer hoeft te verzorgen.

Mobiele Pinautomaten

Mobiele Pinautomaten hebben geen vaste verbinding nodig en deze kun je dus overal mee naar toe nemen. Ze verwerken de transacties wel via een GPRS systeem. Hiervoor is het wel van belang om een Pinautomaat te kiezen die gebruik maakt van een goed GPRS netwerk.

Het beste netwerk van Nederland is het KPN netwerk. KPN heeft het beste bereik en de hoogste dekkingsgraad van heel Nederland waardoor u het beste een leverancier kunt kiezen die Pinautomaten met het KPN GPRS Sim heeft. PinDirect is één van de weinige leveranciers die deze Mobiele Pinautomaten standaard levert in combinatie met KPN GPRS. Ze leveren bijvoorbeeld de Verifone Vx680 Mobiele Pinautomaat met KPN GPRS.

No Responses

Write a response