Pinautomaat op de markt

Veilig op de Markt met Pinautomaat

De markt staat in de maanden mei en juni in het teken van veiligheid. Een van de maatregelen om de markt veiliger te maken is het terugdringen van contant geld en het aanschaffen van een pinautomaat. Pinnen op de markt heeft namelijk vele voordelen!

Meer dan de helft van de marktkooplui beschikt inmiddels over een pinautomaat, maar dat percentage kan hoger. Daarom hebben de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en het Ministerie van Justitie hebben nu de handen ineen geslagen. Want de markt kan nog veiliger.

Veiligheid

Volgens Betaalvereniging Nederland pinde de consument in 2013 vaker dan ooit. Dat is gunstig voor de ondernemer, want pinnen bevordert de veiligheid. Hoe minder contant geld in de kassa, hoe minder kans op een geslaagde overval. Toch maakt nog maar de helft van de marktkooplui gebruik van een pinautomaat. Te vaak worden ondernemers nog bestolen, er valt namelijk nog genoeg cash te scoren op de markt.

Goed voor de omzet

Maar naast het feit dat pinnen een stuk veiliger is, heeft pinnen nog meer voordelen. Consumenten hebben vaak maar weinig cash op zak. ,,Een klant die weet dat hij of zij bij u kan pinnen, zal eerder geneigd zijn nog iets extra’s te kopen. Bijvoorbeeld die speciale aanbieding waarmee u adverteert. Of gewoon iets leuks of nieuws dat de klant toevallig in uw kraam ziet liggen, een zogeheten impulsaankoop. Kortom: pinnen is innen,” aldus minister Opstelten in zijn toespraak bij een bijeenkomst van ‘Veilig op de Markt’.

Update Oktober 2015:

Niet alleen levert pinnen vaak meer op door de impulsaankopen, maar is uit onderzoek gebleken dat pintransacties ook goedkoper zijn dan contante betalingen. Een contante betaling kost de ondernemer gemiddeld 38 eurocent per transactie. Een pin betaling kost de klant 20% minder met een bedrag van 31 eurocent per transactie!

Wat is voor u het meest geschikte pinautomaat

Heeft u een marktkraam en wilt u nu starten met Pinnen, bekijk dan deze Retail Food of Retail Non-Food pagina van PinDirect. Zij geven aan wat het best toepasbaar is binnen de markthandel en andere branches. Daarnaast is hier ook te vinden wat voor extra’s zij nog meer te bieden hebben.

730