Waar moet je op letten bij aanschaf van een pinautomaat

Waar moet u op letten?

U denkt erover om te gaan Pinnen. Hier laten wij u zien waar u het beste op kunt letten bij de aanschaf van een Pinautomaat.

Gaat u kopen of huren? Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Het verschil wordt voornamelijk gemaakt door de investering op korte en lange termijn, het gemak en het aantal aanbieders. Wanneer u kiest voor het huren van een Pinautomaat, hoeft u geen grote investering te doen voordat u kunt beginnen met Pinnen. Een Pinautomaat huurt u al vanaf €25,- per maand via www.pindirect.nl. Koopt u liever? Meerdere aanbieders zijn gespecialiseerd in de verkoop van Pinautomaten. Op de lange termijn bent u hier uiteindelijk voordeliger mee uit en is de pinautomaat direct uw eigendom!

Kopen

Bij het kopen van een Pinautomaat gaat u vaak met iedere partij een apart contract aan. Dit betekent dat u, voordat u kunt beginnen met het uitvoeren van uw Pinbetalingen, eerst met meerdere partijen een overeenkomst moet aangaan. U bent vrij om te kiezen voor uw eigen leveranciers. Maar reken wel op een hoop administratieve rompslomp voor het regelen van al deze contracten.

PinDirect is een alles-in-één aanbieder voor het MKB die ervoor zorgt dat wel alles bij één partij gevestigd is. Zo heeft u de automaat, de service en de transactieverwerking bij één leverancier en kunt u snel starten met pinnen!

Huren

Het huren van een Pinautomaat heeft als voordeel dat u kunt kiezen uit leveranciers die u alles-in-één pinpakketten aanbieden. Zoals bijvoorbeeld Cyber & Mason, die met het merk Pindirect ondernemers een complete betaaloplossing aanbiedt. Zij zorgen voor de afwikkeling van alle administratieve rompslomp.

Natuurlijk zijn er ook meerdere partijen die u kunnen helpen bij het huren van een pinautomaat. U kiest zelf welke aanbieder het beste aansluit bij uw wensen.

Bijkomende kosten

Naast de aanschaf of huur zijn er nog meer kosten die bij de afname komt kijken. Wij hebben er enkele voor u op een rijtje gezet. Bekijk altijd hoe transparant een aanbieder in deze kostten is.

Service

Het is verstandig om goed te kijken met welke leveranciers u in zee gaat. Met hoe minder partijen u contracten afsluit, hoe sneller problemen kunnen worden opgelost. U weet immers meteen bij wie u moet zijn. Ook bent u, wanneer u huurt, verzekerd van een vervangende automaat in het geval van bijvoorbeeld langdurige storingen of defecten. Of hier kosten aan zijn verbonden, leest u in het servicecontract dat u met uw leverancier afsluit. Ook is belangrijk om te kijken welke service uw leverancier u biedt. Moet u bellen naar een duur 0900-nummer of kunt u op een lokaal of 0800-nummer terecht? En moeten er eerst keuzemenu’s doorlopen worden, of krijgt u direct een medewerker aan de lijn? Vaak merkt u al bij uw bestelling hoe snel u geholpen wordt. U kunt het servicenummer natuurlijk ook gewoon een keer proberen, voordat u bestelt.

Uw bankrekening

Pinbetalingen worden verwerkt door gecertificeerde bedrijven, de zogenaamde APSP’s (Acceptant Payment Service Provider). Dit zijn bijvoorbeeld banken of betaalautomaatleveranciers die totaalpakketten aanbieden, zoals Cyber & Mason met PinDirect. Deze Pinbetalingen gaan via een gecertificeerde en beveiligde rekening.

Banken leveren alleen Pinautomaten aan hun eigen klanten. Heeft u bijvoorbeeld een rekening bij ABN Amro, dan kunt u geen Pinautomaat huren bij de Rabobank zonder eerst een Raborekening te openen. Alles-in-één Pinverhuurderd werken meestal bankonafhankelijk. Dit wil zeggen dat zij met iedere Nederlandse bankrekening kunnen werken. Zij verzorgen voor u alle betalingen en storten dat op uw eigen bankrekening. U kunt op deze manier dus gewoon uw eigen bankrekening aanhouden.

De kosten van een pinbetaling

De kosten van een Pintransactie zijn voor u als ondernemer niet altijd even overzichtelijk. Een Pinbetaling heeft meerdere kostenposten. Zo zijn er de kosten voor het gebruik van het product PIN. Deze kosten worden meestal vermeld als transactiekosten, of verwerkt in een bundel. Daarnaast betaalt u, afhankelijk van uw bank, een betaald bedrag voor Pinstortingen. En tot slot betaalt u een bedrag voor uw informatieregels. Met deze informatie ziet u wie wat heeft gepind op uw Pinautomaat. Over het algemeen kunt u er van uit gaan dat uw gehele transactie tussen de 0,15 en 0,30 eurocent kost. Dit is afhankelijk van uw leverancier en afname.

Zoals u ziet, zijn er een aantal zaken waar u op moet letten bij het kiezen voor een Pinleverancier. Huren of kopen, service, bankrekening en transactiekosten: neem goed de tijd om alle mogelijkheden te bekijken!

No Responses

Write a response