Informatie over het nieuwe Pinnen

Het Nieuwe Pinnen.

Het nieuwe Pinnen begint in 2010 en is in 2011 in geheel Nederland ingevoerd. Maar wat is het nieuwe Pinnen precies en wat voor een invloed heeft het voor u als ondernemer.

Wat is het nieuwe Pinnen.

Om te weten wat het nieuwe Pinnen is zullen we eerst kort uitleggen wat het Oude Pinnen is. Tot op heden werkten de Nederlandse banken met een uniek product namelijk PIN. Dit puur Nederlandse product was een betaalmiddel dat gebruik maakte van een Persoonlijk Identificatie Nummer. Oftewel uw PIN-Code. Voor dit product werd er gebruik gemaakt van de magneetstrip op de achterzijde van uw bankpas. U haalt de bankpas door een magneetlezer en toetst uw PINcode in. Vervolgens verwerkte uw bank de betaling. Dit geheel werd beheerd door Currence.

Het nieuwe Pinnen is niet veel anders in gebruik. Maar op de achtergrond is er veel gebeurd. Pinnen wordt één Europees product, beheerd door EuroPay,Mastercard, VisaCard.  Zij hebben gezamenlijk voor de Europese betaalmarkt één betaalproduct ontwikkelt. Het zogenaamde EMV betalen. In de volksmond het nieuwe Pinnen. De grootste veranderingen is dat de magneetstrip is verwijderd uit het betalingssysteem. In de praktijk bleek dat de strip te makkelijk (skimmen) na te maken voor kwaadwillende. Hiervoor in de plaats is een chip gekomen die het technisch moeilijker om zonder de originele pas fraude te plegen.

Hierdoor zijn er dus twee grote veranderingen in het betalingsverkeer. Niet langer is Currence de beheerder van het betalingsverkeer voor Nederland, maar wordt het Europees beheert door de bekende betalingspartners, Europay, Mastercard en Visa Card.

Ten tweede verdwijnt de manier het oude betalen. Niet langer haalt u uw bankpas door de magneetlezer maar steekt u uw pas in de chiplezer en laat deze er gedurende de betaling inzitten.

Het Nieuwe Pinnen  heeft meerdere voordelen. Allereerst is het veiliger, ten tweede wordt het makkelijker en goedkoper voor ondernemers om buitenlandse betaalpassen te accepteren. Daarnaast wordt de transparantie in het Europese betalingsverkeer verhoogt.

Wat moet u doen als Ondernemer?

Als ondernemer moet u voor het nieuwe Pinnen twee punten op orde hebben. Allereerst een geschikte pinautomaat en ten tweede een Europees Pin Contract. Heeft u uw een All-inn Leverancier zoals Cyber&Mason of PinDirect dan wordt dit voor u geregeld.

Heeft u uw automaat gekocht of via uw bank lopen, dan is het verstandig om na te gaan of u geheel klaar bent voor het nieuwe Pinnen. Automaten die in ieder geval klaar zijn voor het nieuwe pinnen zijn de  vaste automaten van Verifone Vx520, Vx520+820, en de mobiele Vx680 Wi-Fi of de Vx680 GPRS. Ook Ingenico en Banksys hebben geschikte automaten.

No Responses

Write a response