Veilig gebruik van een Pinautomaat

De Voordelen van Pinnen

Een Pinautomaat biedt extra service voor uw klanten, zorgt voor extra veiligheid in uw winkel en vereenvoudigd uw administratie. Maar het is wel belangrijk dat de Pinautomaat op een veilige en goede manier geplaatst en gebruikt wordt. Hiervoor zijn tien eenvoudige stappen.

Veiligheid bij het Pinnen

  1. Stel de Pinautomaat op zodat mensen het toetsen van hun Pincode goed kunnen afschermen. Dit verlaagd de kans dat andere klanten mee kunnen kijken.
  2. Bevestigd de Pinterminal aan uw toonbank of balie voor extra veiligheid.
  3. Controleer elke dag of de Pinautomaat nog steeds juist is afgesteld en er niet aan gesleuteld is. Dit om skimmen en andere vormen van fraude te voorkomen.
  4. Wanneer er een monteur van uw leverancier langskomt vraag dan altijd om een geldige identificatie. Dit om te voorkomen dat kwaadwillende aan uw Pinautomaat sleutelen.
  5. Zorg ervoor dat het daadwerkelijke intoetsen van de Pincode niet zichtbaar is met een spiegel, camera, een verhoging of op andere manieren.
  6. Wanneer u beveiligingscamera’s heeft richt deze dan op de directe omgeving van de Pinautomaat, zonder het daadwerkelijke intoetsen van de pincode te filmen, zodat u eventuele mensen met verkeerde intenties kunt betrappen.
  7. Wees extra alert bij mensen die zich ophouden rond de kassa’s. Deze mensen zouden ongezien de Pinterminal kunnen omwisselen of de pincode van andere klanten kunnen afkijken.
  8. Bel bij (vreemde) storingen of meldingen direct de leverancier van uw pinautomaat.
  9. Laat uw klanten nooit zijn of haar bank- of giropas af geven. Dit verhoogd de veiligheid in uw winkel voor uw klanten.
  10. Kies een betrouwbare Pinautomaat. Niet alles Pinautomaten zijn even betrouwbaar en veilig. De Verifone Pinautomaten voldoen aan de nieuwste veiligheidsvoorschriften zoals deze zijn opgesteld door Betaalvereniging Nederland. Deze Pinautomaten zijn onder andere te verkrijgen bij PinDirect en CCV.

No Responses

Write a response