Wat is NFC?

NFC

NFC

NFC staat voor Near Field Communication en hiermee kan met een chip contact worden gemaakt tussen verschillende apparaten zonder dat ze elkaar daadwerkelijk aanraken. Deze technologie is de opvolger van de OV-chipkaart waarmee contactloos betaalt kan worden tussen de kaart zelf en tussen de Ov-incheckpaal.

NFC Technologie

Deze technologie wordt op dit moment ook getest voor het Pinnen. De verwachting is dus dat NFC in de komende jaren voor het Pinnen zal worden ingevoerd. U zou dan bijvoorbeeld met uw Pinpas op afstand of zelfs met uw mobiele telefoon, bedragen onder de 25 euro, kunnen afrekenen bij een Pinautomaat zonder daadwerkelijk uw Pincode in te typen.

NFC Pinnen in uw Winkel

NFC Pinnen is vooral ideaal voor Winkeliers die veel transacties van onder de 25 euro hebben. Bijvoorbeeld in de Retail of in de Horeca is dit een uitkomst doordat uw klanten veel sneller kunnen betalen en niet eerst hun pincode hoeven in te voeren. De veiligheid blijft ook gewaarborgd doordat voor bedragen boven de 25 euro wel eerst een (pin)code ingetypt moet worden. Om NFC betalingen te kunnen accepteren is het van belang dat uw Pinautomaat hierover wel de juiste chip beschikt. De nieuwe Verifone NFC Pinautomaten van PinDirect beschikken al over de juiste protocollen en kunnen al contactloze betalingen accepteren.