vaste of mobiele pinautomaat

Pinautomaat – vast of mobiel kiezen?

Kiest u ervoor om te gaan Pinnen? Dan heeft u meerdere mogelijkheden. Kiest u voor vast, of gaat u voor mobiel? Uw keuze is afhankelijk van uw bedrijfssituatie. Heeft u de Pinautomaat op enkel één plek nodig, of moet hij op meerdere plekken inzetbaar zijn?

Als u regelmatig van verkooplocatie wisselt, of bijvoorbeeld over een horecagelegenheid met een groot terras beschikt, is een mobiele Pinautomaat de beste keuze. Beschikt u over een analoge telefoonlijn of breedband internetlijn? Dan bent u uitgerust voor een vaste pinautomaat. Is dit niet het geval? Dan is het belangrijk om een ethernet of telefoonkabel aan te schaffen, die u naar de automaat kunt leiden. Wifi netwerken hebben nog geen toegang tot de pinautomaten. Met een mobiele automaat hoeft u geen vaste communicatielijn aan te schaffen of door te trekken naar uw verkooplocatie. Een mobiele simkaart is namelijk al voldoende.

Altijd bereikbaar?

Het voordeel van een vaste automaat is dat u altijd bereik heeft met de automaat. Een mobiele automaat werkt op een GPRS-SIMkaart wat vergelijkbaar is met uw mobiele telefoon. Afhankelijk van uw netwerk heeft u binnen Nederland normaal gesproken een goede dekking. KPN heeft momenteel de beste GPRS dekking binnen Nederland. Maar op sommige locaties is het bereik niet sterk of stabiel genoeg om verzekerd te zijn van een succesvolle transactie. De vuistregel is dat als u er mobiel kunt bellen, dan kunt u ook mobiel Pinnen. Kunt er niet mobiel bellen, dan is de kans aanwezig dat ook uw mobiele Pinautomaat hinder zal ondervinden. Heeft u wel de beschikking over een vaste communicatielijn? Dan kunt u het beste kiezen voor een vaste automaat. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.
Deze situatie komt voornamelijk voor bij verkooplocaties in kelders, gebouwen met gesloten stalenconstructies of op locaties in bossen.

Wat is de goedkoopste optie?

Veel mensen denken dat een mobiele Pinautomaat duurder is dan een vaste automaat. Dit is niet waar! Een veel komende gedachte is dat mobiele Pinautomaten per definitie duurder zijn dan vaste automaten. Dit is niet het geval indien u uw communicatielijn alleen aanschaft voor het pinnen of als u veelvuldig pint over een analoge lijn.
De kosten van een Mobiele Pinautomaat worden verhoogd aangezien u een aparte GPRS-SIM kaart gebruikt voor de communicatie met het netwerk. Deze kosten zijn momenteel zo’n €12,50 per SIMkaart. Voor dit bedrag kunt u wel onbeperkt gebruik maken van het netwerk in tegenstelling tot het pinnen over een analoge lijn waarbij u per transactie apart moet inbellen en daarmee ook telefoontikken gefactureerd krijgt door uw telefoonmaatschappij.
Heeft u uw internet/telefoonlijn alleen nodig om uw pinautomaat aan te sluiten, dan is de overweging om een mobiele automaat te nemen ook de moeite waard. De kosten om u aan te sluiten en de maandelijkse abonnementskosten liggen hoger dan bij een simkaart. Meer informatie? Kijk op www.pindirect.nl

99

No Responses

Write a response